Who Did Patrick’s Homework

Outline of The Sory
The story is about a child named Patrick.
Patrick was a lazy school going boy. He did not like to do his homework. He was very intelligent and sharp- minded. One day he saw his cat playing with a little doll, but to his surprise it was Elf, a man of tiniest size. When he saved the elf from the cat the elf promised him to grant him a wish. Patrick asked him to do his homework. He was ready to do his work but he needed Patrick’s help to look the words in dictionary. When asked for help by the little man, he read books for him and helped him in completing the homework. Patrick worked harder than before to help the elf. Soon Patrick’s grades improved When he got A’s his classmates, teachers and parents wondered what had happened to him. It was Patrick’s inspiration and nothing else. It can be inferred from this story that Patrick had all the potential to do his homework and work hard, only he didn’t want to take any step ahead.

Summary Of The Story

Patrick wasn’t a lazy child. He was playing hockey and basketball with enthusiasm. But he hated doing his homework. He had little interest in studying. His teacher had warned him to do the homework. If he hadn’t done that, he wouldn’t have learned anything. One day, Patrick found his cat playing with a small doll. It was not a doll, in fact, but a small man, an elf. The elf wore a woollen shirt, a tall hat, and breeches. He was in trouble, man. He needed help with that. Patrick has saved his life from the cat. The elf promised that he would grant him a wish.

READ ALSO:  Where Do All The Teachers Go - Summary and Questions Answers | Class 6 Tulip English | JKBOSE

Patrick was very happy. He called himself lucky, man. He asked a little man to do all his homework for 35 days. The little man has shown displeasure. But he has agreed to keep his promise. The tiny man, however, did not know much about English and math. Well, he needed help. Patrick has read the dictionary. He had to sit down beside the man to guide him. He brought a lot of books to the library. He worked very hard to solve all of the problems.

The elf left after 35 days. Patrick had a good grade in all subjects. Now, he was a changed boy. He had become a gentle, ideal boy. He still thought that he had made the little man do all his homework. But, in fact, he did it himself.

Theme of The Story

The story is about a child named Patrick who never does his homework. Luckily, Patrick meets an elf who promises him to grant a wish for saving his life. Patrick wants him to do all his homework and feels happy about his luck. The elf pretends that he needs help and makes Patrick word hard and read more books till the homework is completed. Thus, the writer very beautifully tells that magical results can be reaped only with hard work and only ‘Hard work is the key to success.’

Important Questions

Long Answer Type Question
Q. Who did Patrick’s homework ?
Answer: Patrick was very fond of playing games. He hated homework. One day, by chance, he rescued a tiny man. The elf who in fact was an elf promised that he would grant him a wish. Patrick asked a little man to do all his homework for 35 days. The tiny began doing homework for him. The tiny man, however, did not know much about English and math. Therefore, in order to do the homework, the tiny man asked Patrick many questions every day. Thus, Patrick learnt many things gradually.

READ ALSO:  Beauty by E-Yeh-Shure - Summary | Questions and Answers| Class 6 | Tulip English| Poem 1

OR

Patrick hated doing his homework. One day Patrick found his cat playing with a doll. He rescued the tiny doll, who in fact was an elf. So he promised to fulfil one wish of his saviour, Patrick asked the elf to do all his homework for 35 days till the end of the session. In order to do the homework, the tiny man asked Patrick many questions every day. Thus Patrick learnt many things gradually.

Textbook Questions of Who Did Patrick’s Homework

1. What did Patrick think his cat was playing with?What was it really?
Ans. Patrick thought that his cat was playing with a little doll. It was, in fact, an elf i.e., a man of the tiniest size.

2. Why did the little man grant Patrick a wish?
Ans. The little man granted Patrick a wish because Patrick had saved his life from the cat by not handing him back to the cat. In return, he had promised to fulfil one wish of Patrick.

3. What was Patrick’s wish?
Ans. Patrick hated doing homework. His greatest wish was that the little man should do all his homework for 35 days till the end of the semester.

4. In what subjects did the little man need help, to do Patrick’s homework?
Ans. To do Patrick’s homework, the little man needed help in maths, English and history.

5. How did Patrick help him?
Ans. Patrick sat beside the little man and guided him. He brought books from the library and read out to him. He also helped the little man in doing sums in arithmetic and read out portions from history book.

READ ALSO:  Introduction and Question Answers of Poem “To Sleep” Class 6

6. Who do you think did Patrick’s homework – the little man, or Patrick himself? Give reasons for your answer.
Ans. It was Patrick himself who actually did all the homework. He had to help the elf again and again with guidance and books. Gradually he learn all by his own help.

7. What does the elf yell at Patrick?
Ans. The elf yelled at Patrick to save from the cat and he will grant him a wish. Patrick saved him from the cat and, wished that elf should do his homework for one semester that is for 35 days

8. How did Patrick get A’s in all subjects?
Ans. Patrick scored good grades in the subjects by systematically doing his homework and working hard. He assumed that he was being helped. But in reality, it was he himself who was working towards his success

9. What is the moral of the story who did Patrick’s homework?
Ans. The moral of this story is Hard work is only the key to success. we should always do our work by our own self. Patrick learnt this value and started doing his homework.

10. How did Patrick become a model boy?
Ans. Patrick was not good in his studies and can’t score good marks in his exam but now he was completely changed he got A’s in his all exam. Patrick become a model boy after getting all good stars, cleaning his room daily and doing his chores.

Have something to say

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x