MCQs on Christopher Marlowe


  1. The title page which play of Christopher Marlow attributes the play to Marlowe and Thomas Nashe?

A. Doctor Faustus

B. Dido, Queen of Carthage

C. Edward the Second

D. Tamburlaine the Great

  1. From which institution did Christopher Marlow receive Bachelor of Arts degree in 1584?

A. Oxford University

B. Trinity College

C. Corpus Christi College

D. Queens college

  1. In which year the play of Christopher Marlow The Jew of Malta rst performed?

A. 1597

B. 1601

C. 1587

D. 1592

  1. When was Christopher Marlowe baptized?

A. 26 February 1564

B. 12 January 1569

C. 30 April 1560

D. 10 October 1547

  1. To which theater was Christopher Marlow associated with?

A. English Puritan theatre

B. English Renaissance theatre

C. Restoration theatre

D. English Neo-Classical theatre

  1. When did Christopher Marlow die?

A. 30 May 1593

B. 12 September 1598

C. 26 April 1601

D. 15 February 1611

  1. Which one of the following plays of Christopher Marlow tells the story of the disposition of a king by his barons and the Queen?

A. Doctor Faustus

B. Edward the Second

C. The Massacre at Paris

D. The Jew of Malta

  1. At what age did Christopher Marlow die?

A. 33

B. 29

C. 47

D. 54

  1. In which place of England Christopher Marlow born?

A. London

B. Norock

C. Canterbury

D. Warwick

  1. What was the rst published title of Christopher Marlow’s play The Jew of Malta?

A. The Tragedy of the Jew of Malta

B. The Tragedy of the Rich Jew of Malta

READ ALSO:  Important MCQs on Dr Faustus By Christopher Marlowe

C. The Famous Tragedy of the Rich Jew of

Malta

D. The Story of the Rich Jew of Malta

  1. Which one of the following dramas attributed to Christopher Marlow is believed to have been his rst?

A. The Jew of Malta

B. Dido, Queen of Carthage

C. Edward the Second

D. Tamburlaine the Great

  1. From where Christopher Marlowe received his early Education?

A. Corpus Christi College
B. Cambridge
C. oxford
D. witternburg

  1. How many children did Shakespeare have?
    A. 3
    B. 5
    C. 8
    D. 12
  2. What is Christopher Marlowe’s National-
    ity?
    A. British
    B. German
    C. Dutch
    D. American

  3. What was the occupation of Christopher
    Marlowe’s father?
    A. Carpenter
    B. Civil servant
    C. Cobbler
    D. Farmer

  4. Marlow died of?
    A. Illness
    B. stabbing
    C. poisoned
    D. Hanged

  5. Which was Marlowe’s rst play?
    A. Dr.Faustus
    B. Tamburlaine
    C. The Tragedy of Dido
    D. The Jew of Malta

Answers


1. B 2. C 3. D 4. A 5. B 6. A 7. B 8. B 9. C 10. C 11. B 12. A 13. A 14. A 15. C 16. B 17. B


Newsletter Updates

Enter your email address below to subscribe to our newsletter

x
%d bloggers like this: